Atacuri la Jakarta: Președintele Indoneziei condamnă atacurile și cere prinderea vinovaților

Atacuri la Jakarta: Președintele Indoneziei condamnă atacurile și cere prinderea vinovaților

Președintele Indoneziei, Joko 'Jokowi' Widodo, aflat într-o vizită de lucru în Cirebon, oraș în Java de Vest, a condamnat joi atacul cu explozivi urmat de tiruri de arme în centrul capitalei Jakarta, în care și-au pierdut viața cel puțin șase persoane, și a cerut prinderea vinovaților, transmite EFE.

'Condamnăm atacurile. Urmăriți-i și prindeți-i pe acești indivizi și rețeaua lor', a spus Widodo, care a calificat exploziile drept 'acte teroriste' și care urmează să-și întrerupă vizita și să revină la Jakarta. 'Națiunea noastră și poporul nostru nu trebuie să se teamă, nu vom fi învinși de aceste acte de terorism', a declarat Widodo la postul de televiziune Metro TV, adăugând că autoritățile 'condamnă acest act care a perturbat securitatea și a semănat teroarea în rândul populației'.

Potrivit Reuters, șeful agenției naționale de informații a declarat că nu există indicii potrivit cărora jihadiști din Statul Islamic s-ar afla în spatele atacului. 'Este evident vorba despre terorism, dar deocamdată nu există indicii că ar avea legătură cu Statul Islamic', a spus înaltul oficial indonezian.

Poliția din Jakarta a anunțat că la atac au participat între 10 și 14 bărbați înarmați, unii dintre ei continuând să se afle în interiorul unui centru comercial situat în apropierea locului în care au avut loc atacurile. Prima deflagrație a avut loc la prânz, la un post de poliție, a relatat DetikTv. După explozie, au urmat tiruri de arme intense și noi explozii. Potrivit ziarului Kompas, gloanțele au lovit mai multe persoane, motiv pentru care numărul victimelor ar putea crește. Poliția a încercuit străzile adiacente centrului comercial Sarinah, un alt loc în care s-au produs atacuri, în cartierul Jalan Thamrin, aflat în apropierea palatului prezidențial și al birourilor ONU.

Indonezia se află în stare de alertă pentru posibile atacuri împotriva autorităților locale și a locurilor frecventate de străini. Cea mai populată țară islamică și unde musulmanii reprezintă 88% din cei 250 de milioane de locuitori, Indonezia a fost ținta mai multor atacuri comise de radicali islamiști. Cel mai grav atentat a avut loc în 2002 în insula turistică Bali, și s-a soldat cu 202 morți, în majoritate australieni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor