Atentat în Pakistan: Cel puțin 8 morți; ministrul de interne al provinciei Pendjab se află sub dărâmături

Atentat în Pakistan: Cel puțin 8 morți; ministrul de interne al provinciei Pendjab se află sub dărâmături

Cel puțin opt persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaș produs duminică în timpul unei reuniuni la care participa ministrul de interne al provinciei Pendjab, cea mai populată din această țară, oficialul aflându-se în continuare sub dărâmături, au anunțat autoritățile,citate de AFP. "Până în prezent am scos de sub dărâmături opt trupuri neînsuflețite", a declarat Zahid Saeed, înalt responsabil local.

Deflagrația a cauzat prăbușirea acoperișului unei clădiri din Shadi Khan, un sat situat la 70 de kilometri nord-vest de capitala Islamabad, în timp ce ministrul Shuja Khanzada avea o întâlnire cu locuitorii, a declarat Nabila Ghazanfar, purtător de cuvânt al poliției provinciei Pendjab.

Anterior, aceasta anunța că explozia s-a soldat cu "doi morți și alte 13 persoane rănite", precizând că ministrul Khanzada se află în continuare sub dărâmături.

Până în mijlocul după-amiezii acest "atentat sinucigaș" nu a fost revendicat, potrivit autorităților.

Posturi de televiziune pakistaneze difuzau imagini de la fața locului, în care se putea vedea o macara gigantică încerând să înlăture dărâmăturile, în speranța de a mai găsi supraviețuitori.

Forțele pakistaneze au lansat în iunie 2014 o ofensivă în nord-vestul țării împotriva talibanilor din Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP), care luptă împotriva guvernului de la Islamabad și simbolurilor puterii, precum și împotriva aliaților lor din Al-Qaida, ceea ce a permis reducerea numărului de atentate comise de insurgenți. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...