Atentat la Istanbul: Cel puțin 10 germani uciși

Atentat la Istanbul: Cel puțin 10 germani uciși

Cel puțin 10 germani au fost uciși în atentatul de la Istanbul, a anunțat miercuri Ministerul de Externe german, relatează AFP.

'Este o veste tristă, sunt 10 morți în rândul germanilor', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Sawsan Chebli, în timp ce un bilanț precedent făcea referire la opt germani uciși. 'Șapte germani răniți sunt încă tratați în spitale din Istanbul, între care cinci la terapie intensivă', a adăugat purtătorul de cuvânt în cursul unei conferințe de presă.

Aflat în vizită la Istanbul și în pofida acestui bilanț, ministrul de interne german Thomas de Maizičre a anunțat că niciun element al anchetei nu confirmă imediat faptul că germanii au fost în mod special vizați de acest atac atribuit de Ankara unui cetățean sirian, membru al grupării jihadiste Statul Islamic.

'În starea actuală a investigațiilor, nu există niciun indiciu că atentatul a vizat cetățeni germani', a declarat ministrul german în fața presei, la încheierea unei întrevederi cu omologul său turc, Efkan Ala. 'Nu văd niciun motiv să întrerup sau să renunț la călătorii normale (în afara zonelor de conflict) în Turcia', a adăugat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...