Atentat la Istanbul: Cel puțin 10 germani uciși

Cel puțin 10 germani au fost uciși în atentatul de la Istanbul, a anunțat miercuri Ministerul de Externe german, relatează AFP.

'Este o veste tristă, sunt 10 morți în rândul germanilor', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Sawsan Chebli, în timp ce un bilanț precedent făcea referire la opt germani uciși. 'Șapte germani răniți sunt încă tratați în spitale din Istanbul, între care cinci la terapie intensivă', a adăugat purtătorul de cuvânt în cursul unei conferințe de presă.

Aflat în vizită la Istanbul și în pofida acestui bilanț, ministrul de interne german Thomas de Maizičre a anunțat că niciun element al anchetei nu confirmă imediat faptul că germanii au fost în mod special vizați de acest atac atribuit de Ankara unui cetățean sirian, membru al grupării jihadiste Statul Islamic.

'În starea actuală a investigațiilor, nu există niciun indiciu că atentatul a vizat cetățeni germani', a declarat ministrul german în fața presei, la încheierea unei întrevederi cu omologul său turc, Efkan Ala. 'Nu văd niciun motiv să întrerup sau să renunț la călătorii normale (în afara zonelor de conflict) în Turcia', a adăugat el.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 Hideg și Burci au fugit în Emirate cu un avion de marfă

5 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!