Atentat la Istanbul: Opt germani au fost uciși și nouă sunt grav răniți (MAE german)

Atentat la Istanbul: Opt germani au fost uciși și nouă sunt grav răniți (MAE german)

Opt cetățeni germani figurează printre cele zece persoane ucise marți în atentatul sinucigaș comis în plin centru turistic al Istanbulului, iar alți nouă au fost grav răniți, a anunțat șeful diplomației germane Frank-Walter Steinmeier, informează AFP.

'Potrivit primelor elemente de care dispun autoritățile turce, opt germani au fost uciși și alți nouă au fost grav răniți', a spus Steinmeier într-o conferință de presă, precizând că deține aceste informații de la omologul său turc.

Anterior, un responsabil turc a anunțat sub protecția anonimatului că 'cel puțin nouă' germani au fost uciși în atentat, iar premierul turc Ahmet Davutoglu i-a transmis condoleanțe cancelarului german Angela Merkel.

'Nu ne vom lăsa intimidați de crimă și teroare', a mai spus Steinmeier, însă fără a relua declarațiile Ankarei care atribuie atentatul grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Atacul a avut loc în cartierul Sultanahmet, soldându-se cu cel puțin 10 morți și 15 răniți. Acest atac a intervenit în condițiile în care Turcia se află deja în stare de alertă maximă după cel mai sângeros atentat din istoria sa, care a avut loc în octombrie 2015 în fața gării centrale din Ankara și s-a soldat cu 103 morți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…