Atentate: Atena comunică numele titularului pașaportului sirian

Atentate: Atena comunică numele titularului pașaportului sirian

Pașaportul sirian găsit lângă corpul unuia dintre autorii atentatelor comise la Paris vineri seară este pe numele lui Ahmad alMohammad, 25 de ani, și a fost prezentat de un solicitant de azil sosit în Grecia înainte de a pleca pe ruta din Balcani, a anunțat Atena duminică, informează AFP.

Iannis Mouzalas, ministrul grec pentru migrație, a anunțat într-o conferință de presă că titularul acestui pașaport a fost înregistrat în Insula Leros, situată vizavi de coastele Turciei, pe 3 octombrie, a părăsit Grecia la o dată necunoscută și a fost reperat ultima oară în Croația câteva zile mai târziu.

"Aceasta este singura persoană pentru care am primit o solicitare din partea autorităților franceze", a spus ministrul.

Cotidianul sârb Blic a publicat anterior o fotografie arătând "un pașaport sirian pe numele lui Ahmad alMohammad care a parcurs toată ruta din Balcani".

Într-un comunicat, ministrul sârb de interne a declarat că același pașaport a fost înregistrat apoi la Presevo (frontiera dintre Macedonia și Serbia), unde titularul a solicitat în mod oficial azil.

Poliția franceză a anunțat sâmbătă că un pașaport sirian a fost găsit "lângă corpul" unuia dintre autorii atentatelor la Stade de France.

O sursă franceză a confirmat pentru France Presse că titularul pașaportului era Ahmad alMohammad, născut pe 10 septembrie 1990, necunoscut serviciilor antiteroriste franceze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria