Atentate la Paris: Cine sunt cei cinci atacatori identificați până în prezent

Atentate la Paris: Cine sunt cei cinci atacatori identificați până în prezent

Șapte atacatori au murit în atacurile teroriste comise vineri noaptea la Paris și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț. Poliția franceză a identificat cinci dintre cei șapte atacatori morți, pe baza amprentelor digitale. Agenția de presă germană DPA sintetizează informațiile cele mai importante despre identitatea lor. 

Omar Ismail Mostefai — Un bărbat francez de 29 de ani, născut în suburbia pariziană Courcouronnes și care s-a aflat printre atacatorii de la sala de spectacole Bataclan. El era cunoscut de poliție pentru infracțiuni pentru care a primit opt condamnări între 2004 și 2010, dar nu a fost niciodată încarcerat. S-a aflat în atenția poliției începând din 2010 pentru radicalizare, dar nu fusese implicat în cazuri legate de rețele teroriste. Postul France Info a relatat că el s-a aflat în Siria la sfârșitul anului 2013.

Ibrahim (sau Brahim) Abdeslam — Un francez de 31 de ani, care a trăit în cartierul Molenbeek din Bruxelles, s-a aruncat în aer la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris. Despre el s-a aflat că era prieten cu Abdelhamid Abaaoud, cetățean belgian care se află în prezent în Siria și care este presupusul 'creier' al unor atentate dejucate de poliție în luna ianuarie la Verviers, în estul Belgiei. Se crede că Abaaoud s-ar afla și în spatele atentatelor din Paris. Belgia a emis duminică un mandat de arestare internațional pentru unul dintre frații Abdeslam, Salah (26 de ani). Francezul născut la Bruxelles ar putea fi și unul dintre atacatorii de la Paris. Al treilea frate Abdeslam, identificat de presă drept Mohamed Abdeslam, este în arestul poliției din Molenbeek, potrivit relatărilor de presă.

Bilal Hadfi — Un francez de 20 de ani care a trăit în Belgia și s-a aruncat în aer vineri noaptea lângă Stade de France, unde avea loc meciul de fotbal amical între selecționatele Franței și Germaniei. Există relatări conform cărora el s-a aflat în Siria, unde a aderat la gruparea jihadistă Statul Islamic.

Samy Amimour — Un francez de 28 de ani născut la Paris, care s-a aflat printre atacatorii de la sala de spectacole Bataclan. El era cunoscut autorităților pentru legăturile cu terorismul și a încercat să ajungă în Yemen. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare internațional în 2013. Familia sa a declarat pentru agenția France Presse că în urmă cu câteva săptămâni el se afla în Siria, după ce se radicalizase în Franța. El s-a aflat în Siria până în vara lui 2014 și se căsătorise acolo, potrivit familiei sale.
Ahmad al-Mohammad — Un cetățean sirian în vârstă de 25 de ani al cărui pașaport a fost găsit lângă cadavrul unui atacator de la sala de spectacole Bataclan. Amprentele sale digitale se potrivesc celor ale unui bărbat înregistrat în Grecia după ce a intrat în această țară folosind pașaportul respectiv. Autenticitatea pașaportului încă nu a fost confirmată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...