Atentate la Paris: În jur de 20 de cetățeni străini uciși, printre care doi români (AFP)

Atentate la Paris: În jur de 20 de cetățeni străini uciși, printre care doi români (AFP)

În jur de 20 de cetățeni străini se numără printre cei uciși în atentatele de vineri seară de la Paris, al căror bilanț provizoriu este de 129 de morți și 352 răniți, informează duminică AFP. Printre străinii care și-au pierdut viața în atacurile sângeroase din capitala Franței figurează:

—doi cetățeni români—conform autorităților de la București — : Ciprian, 32 de ani, și Lăcrămioara, 29 de ani, care participau la o aniversare pe terasa La Belle Equipe. Cei doi aveau un copil de un an și jumătate.

—trei cetățeni belgieni: un cuplu originar din Liege (est), Milko Jozic, inginer de 47 de ani, și Elif Dogan, 26 de ani, de origine turcă, care locuiau la Paris de câteva luni; a treia persoană este un bărbat de 28 de ani care deținea și cetățenia franceză.

—un german, a indicat Berlinul, fără a da alte detalii.

—trei spanioli: Juan Alberto Gonzalez Garrido, inginer de 29 de ani, conform autorităților spaniole, și, potrivit presei, Jorge Alonso de Celada, născut în 1956, și Alberto Pardo Touceda, n. în 1982.

—doi portughezi: Manuel Dias, 63 de ani, care locuia la Paris, unde lucra ca șofer; conform presei, Precilia Correia, 35 de ani, care avea și cetățenia franceză și a fost ucisă în sala de spectacole Bataclan.

—un britanic, conform Foreign Office, Nick Alexander, 36 de ani, ucis la Bataclan.

—două tinere surori tunisiene.

—trei chilieni: Patricia San Martin, 55 de ani, nepoata ambasadorului Ricardo Nunez, a declarat senatoarea Partidului socialist chilian Isabel Allende; fiica Patriciei, Elsa Delplace, și Luis Felipe Zschoche Valle, muzician profesionist, conform unui comunicat oficial.

—doi algerieni, o femeie de 40 de ani și un bărbat de 29 de ani, au fost uciși în atentate, potrivit agenției APS, citând surse diplomatice algeriene.

—un marocan, un altul fiind rănit.

—două mexicane, cu dublă cetățenie, una americană, cealaltă spaniolă.

Mai mulți americanii sunt printre răniți, dar numărul lor exact nu a fost precizat. "Le oferim toată asistența consulară posibilă", a declarat un purtător de cuvânt al diplomației SUA.

De asemenea, două brazilience au fost rănite, dintre care una este încă spitalizată.

Un cetățean suedez s-ar putea afla printre cei morți, iar un altul a fost rănit, potrivit unui purtător de cuvânt al diplomației suedeze. Conform presei, persoana ucisă ar fi o tânără în jur de 20 de ani.

Trei olandezi au fost răniți, dintre care doi grav, potrivit informațiilor oficiale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei