Atentate la Paris: Peste 150 de percheziții în mediile islamiste din Franța

Atentate la Paris: Peste 150 de percheziții în mediile islamiste din Franța

'Peste 150 de percheziții' în mediile islamiste au avut loc în Franța de la atentatele de vineri, a anunțat luni prim-ministrul francez, Manuel Valls, citat de AFP. La Lyon au fost confiscate arme, printre care un lansator de rachete, veste antiglonț, mai multe pistoale și o pușcă de asalt Kalașnikov. Cinci persoane au fost reținute, potrivit unei surse apropiate de dosar.

Starea de urgență decretată în Franța sporește libertatea de acțiune a polițiștilor, care au confirmat 'zeci de percheziții'.

'Ne folosim de cadrul legal al stării de urgență pentru a interoga persoane care fac parte din mișcarea jihadistă radicală... și pe cei care incită la ură împotriva republicii', a declarat Valls la postul de radio RTL.

Prim-ministrul a făcut apel la francezi să dea dovadă de 'o foarte mare vigilență'.

'Îi invit pe toți să dea dovadă de stăpânire, prudență și vigilență. Da, comportamentul fiecăruia se va modifica în raport cu această amenințare teroristă', a spus el.

'Acest act de război, acest nou război, pentru că evident în Franța nu este vorba de un război convențional, ne obligă la o atitudine, la o mobilizare... la o foarte mare vigilență, la un foarte mare control, la sânge rece', a subliniat Valls.

'Daesh (acronimul arab al grupării Statul Islamic) nu poate câștiga acest război împotriva noastră, dar această organizație încearcă să ne slăbească, să ne divizeze, să facă în așa fel ca francezi să se întoarcă unii împotriva altora', a spus Manuel Valls.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...