Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu MAE ale diplomatei responsabile de incidentul de la Paris

Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu MAE ale diplomatei responsabile de incidentul de la Paris

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus de urgență, în urma finalizării cercetărilor interne, încheierea misiunii permanente la Ambasada României din Franța a diplomatei responsabile de incidentul de la Paris, precum și încetarea detașării și a raporturilor de muncă ale acesteia cu Ministerul Afacerilor Externe.

Un comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES de către MAE precizează că cele două persoane implicate în incident au fost chemate miercuri în Centrala MAE pentru continuarea cercetărilor de către Corpul de Control și Evaluare Diplomatică.

"În urma finalizării investigațiilor efectuate la nivelul MAE de către Corpul de Control și Evaluare Diplomatică, a fost confirmată responsabilitatea celor două persoane cu privire la incidentul produs la Paris. În consecință, în cazul diplomatei din cadrul ambasadei României de la Paris, în urma finalizării cercetării interne, ministrul afacerilor externe a dispus de urgență încheierea misiunii permanente la Ambasada de la Paris, precum și încetarea detașării și a raporturilor de muncă cu Ministerul Afacerilor Externe", arată sursa citată.

În ceea ce privește directorul ICR Paris, procedurile specifice în vederea rechemării acestuia de la post și a încetării misiunii din funcția de director al ICR Paris se inițiază, conform normelor în vigoare, de către conducerea ICR București, susține MAE.

Procedurile în discuție presupun avizele MAE, Ministerului Culturii și Comisiilor de politică externă, cultură și media din Senat.

Scriitorul Radu Portocală afirmă, într-o scrisoare adresată ambasadorului României la Paris, Bogdan Mazuru, că e-mailul în care a primit invitația la o recepție organizată cu ocazia vizitei președintelui Klaus Iohannis în Franța conținea un fișier în care erau trecute numele celor invitați și diverse comentarii precum "indezirabil", "scârbos" sau "vrea cu soția". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”