Australia / MH370: Un număr imprimat pe fragmentul de fuselaj găsit în Reunion ar putea ajuta la identificare

Australia / MH370: Un număr imprimat pe fragmentul de fuselaj găsit în Reunion ar putea ajuta la identificare

Un număr imprimat pe fragmentul de fuselaj descoperit în insula Reunion ar putea ajuta la aflarea rapidă a eventualei proveniențe a acestuia de la avionul ce efectua zborul MH370, dat dispărut de peste 500 de zile, a declarat joi vicepremierul australian Warren Truss, transmit Reuters și AFP. Numărul respectiv nu reprezintă o serie, ci ar putea fi legat de activitatea de mentenanță a avionului, ceea ce ar facilita operațiunea de identificare a aparatului.

Oficialii australieni au apreciat că este ''aproape sigur'' că fragmentul respectiv, lung de 2 metri și despre care se bănuiește că este o parte a aripii unui avion, provine din epava avionului Boeing 777 dispărut în primăvara anului trecut în Oceanul Indian.

Truss a adăugat că descoperirea fragmentului din insula Reunion constituie ''o evoluție foarte importantă'' în ancheta privind dispariția avionului malaezian.

Experții australieni susțin că fragmentele epavei avionului ar fi putut fi purtate de curenții oceanici mii de kilometri față de locul prăbușirii înregistrate în urmă cu 16 luni, adaugă Reuters.

Dispariția anul trecut a avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviației civile.

Aparatul, care decolase de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de persoane la bord, a dispărut la o oră după decolare pe 8 martie 2014. Nicio urmă a aparatului nu a fost găsită, în ciuda unor cercetări intense conduse de Australia în sudul Oceanului Indian.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 Cât va rezista la suprafață? / Rusia a mai adus o navă purtătoare de rachete Kalibr în Marea Neagră