Australia: Autorul luării de ostatici de la Sydney este un islamist radical de origine iraniană

Australia: Autorul luării de ostatici de la Sydney este un islamist radical de origine iraniană

Individul înarmat care ține ostatice aproximativ 15 persoane într-o cafenea din Sydney este un islamist radical cu antecedente penale, relatează agențiile Reuters și DPA.

Potrivit unei surse a poliției locale, citate de Reuters, este vorba despre un refugiat iranian sosit în Australia în anul 1996, pe nume Man Haron Monis, în vârstă de 49 de ani, acuzat de agresiuni sexuale și care a trimis scrisori cu texte pline de ură familiile soldaților australieni uciși în misiune în străinătate.

Presa australiană citată de agenția DPA scrie că el urmează să fie judecat pentru complicitate la uciderea fostei sale soții, iar numărul agresiunilor sexuale de care se face vinovat este de circa 40.

Acest terorist a cerut un drapel al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) și a anunțat că a plasat patru bombe, două în cafeneaua unde a luat ostatici și încă două în alte părți ale orașului, el cerând de asemenea o discuție cu premierul australian Tony Abbott.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...