Austria: Cinci traficanți arestați și peste 200 de refugiați depistați după întărirea controalelor la frontiere

Austria: Cinci traficanți arestați și peste 200 de refugiați depistați după întărirea controalelor la frontiere

Autoritățile austriece au anunțat luni că operațiunea de control întărit la frontiere, declanșată duminică seara, a dus până acum la descoperirea a peste 200 de refugiați și la arestarea a cinci traficanți de persoane, transmite Reuters, citând un responsabil de rang înalt din Ministerul de Interne de la Viena.

'În orele de când am început implementarea acestor măsuri convenite cu Germania, Ungaria și Slovacia, am reușit descoperirea a peste 200 de refugiați în autovehicule și am putut să reținem cinci traficanți', a declarat Konrad Kogler, director general pentru siguranță publică în Ministerul de Interne austriac.

În aceeași conferință de presă, ministrul de resort, Johanna Mikl-Leitner, a subliniat că verificările întreprinse nu sunt controale de frontieră 'clasice', ea precizând că Austria nu încalcă astfel acordurile Schengen.

Austria a anunțat întărirea controalelor la frontierele estice din cursul serii de duminică, măsura fiind decisă în urma descoperirii, joi, a 71 de refugiați morți într-un camion abandonat pe o autostradă din estul țării.

'Vom întreprinde controale pe o perioadă nedeterminată de timp la toate trecerile de frontieră importante din zona de est, verificând toate autovehiculele care ar putea avea ascunzători pentru oameni', declara duminică Johanna Mikl-Leitner la postul de radio ORF.

Primele astfel de puncte de control întărit au început să funcționeze în landul Burgenland duminică, în jurul orei 20:00.

Instituirea acestor puncte de control a fost convenită cu autoritățile din Ungaria, Slovacia și landul german Bavaria, au precizat autoritățile austriece, conform site-ului televiziunii publice.

Din cauza acestor controale, luni dimineață, pe autostrada M1, ce face legătura între Ungaria cu Austria, se formase o coadă pe o distanță de 20 km, după cum relatează MTI, preluată de Reuters. Un blocaj s-a creat de asemenea pe o șosea secundară spre Austria, a indicat compania națională de drumuri Magyar Kozut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /