Austria susține că limitarea numărului de refugiați pe care îi acceptă este un "semnal de alarmă" pentru Bruxelles

Austria susține că limitarea numărului de refugiați pe care îi acceptă este un "semnal de alarmă" pentru Bruxelles

Decizia Austriei de a impune o limită la numărul de refugiați pe care îi acceptă este un 'semnal de alarmă' pentru Bruxelles și sporește șansele unui acord mai rapid între țările europene asupra crizei imigranților, a declarat joi, pentru Reuters, ministrul austriac de externe, Sebastian Kurz. "Consider că măsurile noastre ar putea ajuta Europa să ajungă mai repede la un acord", a spus Kurz, care deține de asemenea și portofoliul afacerilor europene și migrației.

"Măsurile pe care le-am luat sunt un semnal de alarmă pentru Bruxelles că lucrurile trebuie să se miște mai repede", a adăugat el.

În interviul acordul agenției Reuters la Forumul Economic de la Davos, Kurz a respins criticile venite din partea Berlinului, spunând că Germania a contribuit la luarea unei astfel de decizii prin faptul că a trimis înapoi în Austria imigranți ajunși la granițele sale.

Cancelarul german Angela Merkel, care se află sub presiune pe plan intern pentru a introduce o plafonare similară, a spus despre decizia Austriei că este 'nefolositoare', în timp ce ministrul german de interne Thomas de Maiziere a criticat la rândul său Viena joi, punând la îndoială posibilitatea ca o astfel de măsură să poată fi implementată.

Austria a anunțat miercuri că va limita la 37.500 numărul persoanelor cărora li se va permite să ceară azil în acest an, mai puțin decât totalul din 2015, și să reducă anual acest prag la 25.000 până în 2019.

Cancelarul austriac Werner Faymann a spus că verificările la frontieră vor fi sporite 'masiv', însă Kurz a precizat că încă nu s-a schimbat nimic la granița cu Slovenia.

"Faptul că Germania a trimis înapoi refugiați de la granița sa cu Austria ne-a pus în fața unei provocări și mai mari", a afirmat șeful diplomației austriece. "Într-un sens, aceasta a fost un factor care, dacă vreți, a dus la creșterea cifrelor, și nu la scăderea lor", a adăugat el.

"Fiecare stat trebuie să decidă pentru el însuși", a subliniat Kurz. "Respect calea pe care a ales-o Germania. Însă cer de asemenea înțelegere că noi, cu cei 90.000 de refugiați de anul trecut, am acceptat mai mulți decât Germania, raportat la numărul pe cap de locuitor. Pur și simplu suntem copleșiți", a mai spus el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

2 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

3 Americanii trimit în Ucraina varianta „rachetă” a tancului Abrams

4 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă

5 Această imagine este reală...