Austria: Un mort și nouă răniți grav în coliziunea dintre două trenuri de pasageri

Austria: Un mort și nouă răniți grav în coliziunea dintre două trenuri de pasageri

O persoană a murit și alte nouă au fost rănite grav, miercuri dimineața, în urma coliziunii frontale dintre două trenuri regionale de pasageri, în sudul Austriei, informează agențiile de presă APA, EFE și AFP.  *Austria: Zece persoane rănite grav în coliziunea dintre două trenuri de pasageri

Conductorul unuia dintre cele două trenuri, pe care pompierii sosiți la fața locului au încercat ore în șir să-l descarcereze, a decedat din cauza rănilor, a anunțat directorul companiei feroviare regionale Steiermärkischen Landesbahnen, Helmut Wittmann.

De asemenea, un pasager de 60 de ani a fost transportat de urgență la spital cu elicopterul, starea sa fiind considerată 'critică'.

Accidentul a avut loc la orele locale 10.20 (8.20 GMT) în apropiere de localitatea Waldstein-in-Übelbach, lângă Graz, capitala landului Stiria.

Potrivit ediției online a ziarului local Kleine Zeitung, unul dintre mecanicii auto ar fi ignorat un semnal de oprire la apropierea de o gară.

De asemenea, potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, trenurile circulau 'cu viteză medie', iar conductorii lor au avut timp să frâneze înainte de coliziune.

Imaginile difuzate de mass-media austriece arată cabinele în care se aflau conductorii încastrate una în alta.

Numărul total al pasagerilor aflați în cele două trenuri nu a fost deocamdată comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...