Autorii atacurilor teroriste de vineri au folosit ca bază operațională un apartament și un hotel din Paris

Autorii atacurilor teroriste de vineri au folosit ca bază operațională un apartament și un hotel din Paris

Autorii atacurilor teroriste desfășurate vineri la Paris au folosit ca bază operațională un apartament din Bobigny și două camere dintr-un hotel de la Alfortville, orășele situate la periferia capitalei franceze, toate aceste spații fiind închiriate de frații Abdeslam, relatează agenția EFE.

Potrivit postului iTele, cei care au condus atacul la sala de concerte Bataclan, unde au murit 89 de oameni, au părăsit apartamentul de la Bobigny la ora locală 20:30, cu o oră înaintea atacului, informație obținută pe baza datelor GPS-ului instalat pe autoturismul închiriat cu care s-au deplasat. În apartament polițiștii au găsit telefoane și calculatoare, precum și resturi de exploziv plastic, fapt ce sugerează că ei ar fi confecționat acolo centurile cu explozivi folosite pentru a se sinucide.

Acest apartament fusese închiriat pentru o săptămână de Brahim Abdeslam, teroristul care s-a sinucis pe bulevardul Voltaire și care nu a făcut parte din comandoul de la Bataclan. El a mai închiriat, în Belgia, un autoturism Seat Leon pe care poliția pariziană l-a găsit după atacuri abandonat cu mai multe Kalașnikovuri în interior, autoturism care este posibil să fi fost utilizat și de un alt comando pe care l-a format același Brahim Abdeslam, împreună cu fratele său Salah (dat în urmărire internațională) și probabil încă un terorist care a reușit să scape.

Cât despre cele două camere de la hotelul AppartCity, acestea au fost închiriate de Salah Abdeslam. În imaginile înregistrate acolo se pot vedea, pe lângă cutii de pizza, seringi și tuburi ce ar putea fi folosite pentru centurile cu explozivi. Cel puțin două persoane ar fi locuit într-un dintre aceste camere.

Marți a fost găsit în nordul Parisului și un autoturism Renault Clio cu numere de înmatriculare belgiene, despre care autoritățile cred că a fost de asemenea folosit de teroriști. Din respectiva zonă, Salah Abdeslam ar fi fost condus la Bruxelles de doi complici, în prezent arestați.

Numărul teroriștilor care au participat la atacurile de vineri asupra sălii de concerte Bataclan și a mai multor cafenele din Paris încă nu este clar. La Bataclan au murit trei teroriști, doi s-au sinucis detonând centurile cu explozivi și al treilea a fost ucis de poliție, în apropierea Stade de France alți trei kamikaze au detonat și ei centurile și încă unul a procedat la fel într-o cafenea.

Dar numărul celor care au deschis focul în celelalte cafenele nu a fost încă elucidat, pe lângă Salah Abdeslam existând posibilitatea să fie și alții care sunt în libertate, inclusiv Abdelhamid Abaaoud, considerat creierul întregii operațiunii.

Toți teroriștii identificați până în prezent sunt musulmani și, cu excepția unuia ce pare să fi venit cu valul de migranți din Siria, au cetățenie belgiană sau franceză.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

3 Această imagine este reală...

4 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă