Autoritățile americane investighează 11 amenințări la adresa unor zboruri internaționale

Autoritățile americane investighează 11 amenințări la adresa unor zboruri internaționale

Agențiile guvernamentale din Statele Unite investighează cel puțin 11 amenințări la adresa unor zboruri comerciale internaționale, care se pare că au fost făcute prin telefon luni după-amiază de aceeași persoană, au anunțat marți oficiali americani, informează Reuters.

Un zbor, zborul Air France 22 de la Paris, a fost escortat de două avioane de luptă americane F-15 către Aeroportul Internațional din New York John F. Kennedy după ce autoritățile au fost amenințate, au declarat oficialii, care au cerut să nu fie identificați.
   
Avionul a aterizat în siguranță și nu au fost raportate incidente sau pericole de către pasageri sau echipaj, a declarat J. Peter Donald, un purtător de cuvânt de la FBI.
   
Amenințări au fost făcute de asemenea la adresa unor zboruri atât spre și după decolare de pe aeroporturi din SUA, inclusiv Newark și Atlanta, precum și zboruri între alte orașe din străinătate, în Europa, America de Nord și de Sud și Orientul Mijlociu, a declarat un oficial, citat de Reuters.
   
Oficialii cred că toate amenințările au fost făcute prin telefon la departamentele locale de poliție de către același individ, dar ei au adăugat că identitatea apelantului și motivele nu sunt încă cunoscute.
   
Nu a fost găsită nicio dovadă de explozibili, iar oficialii au spus că amenințările au provocat o perturbație și cheltuit resurse ale organelor de aplicare a legii.
   
Printre teoriile ce fac obiectul anchetei ar fi că amenințările au fost făcute de un individ deranjat mintal sau un agitator sau sunt un efort al unui individ sau grup de a testa modul în care agențiile din SUA răspund unor astfel de amenințări, potrivit oficialilor.
   
Autoritățile de securitate aeronautică din Statele Unite primesc și investighează în medie o astfel de amenințare pe zi, a declarat unul dintre oficiali. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

2 Așa o fi?

3 Farmacist-șef al Spitalului Universitar CF Cluj: „SARS-CoV-2 a fost creat în Danemarca de către Institutul Pas…

4 Cristian Diaconescu va fi, cel mai probabil, președintele PMP. Se pregătește fuziunea cu PNL

5 ULTIMA ORĂ Șeful serviciului secret al MAI din Suceava, săltat de procurorii DNA