Autoritățile belgiene caută circa zece teroriști puternic înarmați

Autoritățile belgiene caută circa zece persoane despre care se crede că sunt puternic înarmate, inclusiv cu explozibil, și ar putea comite atentate de genul celor de la Paris, a declarat ministrul belgian de externe, Didier Reynders, citat de agenția EFE.

Această informație a fost vehiculată zilele trecute de mass-media belgiană, dar este pentru prima dată când un oficial guvernamental o confirmă.

Într-un interviu acordat postului ABC News, Reynders a precizat că respectivele persoane ar putea fi înarmate cu pistoale-mitralieră Kalașnikov și 'poate chiar mai mult', dar și cu dispozitive explozive pentru atacuri sinucigașe, iar pericolele cele mai mari sunt în zonele aglomerate, cum ar fi centrele comerciale.

Întrebat despre teroristul belgian de origine marocană Salah Abdeslam, unul dintre participanții la atacurile de la Paris și despre care se crede că se ascunde acum în Belgia, unde ar putea comite alte atentate, șeful diplomației belgiene a răspuns că autoritățile au primit 'un număr imens de piste' cu privire la posibila sa ascunzătoare și astfel speră că el va fi capturat curând.

Alerta teroristă la Bruxelles este menținută în continuare la nivelul maxim, dar școlile au fost redeschise și metroul și-a reluat parțial activitatea.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Karina Olteanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 Predoiu a dat-o afară pe marmota plină de nuri. Uitați-vă și voi cum scrie! Cum dracului o fi ajuns asta în pr…

4 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

5 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…