Autorităţile din Atena interzic protestele în timpul unei reuniuni a miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană

Autorităţile din Atena interzic protestele în timpul unei reuniuni a miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană

Orice fel de demonstraţii vor fi interzise în mai multe spaţii publice din Atena, inclusiv în Piaţa Syntagma, locul celor mai recente proteste anti-austeritate.

Miniştrii de finanţe ai Uniunii Europene reuniţi în Grecia ar urma să semneze acordul privind următoarea tranşă a împrumutului acordat acestei ţări.

În pofida unor probleme financiare grave ce includ datorii majore precum şi un somaj ridicat, Grecia deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene.

Principalele puncte de discuţie aflate pe agenda miniştrilor de finante reuniti marţi şi miercuri la Atena vor viza programul de austeritate al Greciei, precum şi reformele necesare în conformitate cu termenii contractului de ajutor economic.

Oficialii din Uniunea Europeană sunt aşteptati să se pronunţe asupra deblocarii unei noi tranşe de circa 8 miliarde de dolari din cadrul ultimului împrumut oferit de zona euro. Fondul Monetar Internaţional a anunţat că va continua să plăteasca ratele acestui împrumut pentru câteva luni.

Miniştrii de finanţe europeni văd cu ochi buni economia Greciei şi prevăd că în acest an guvernul de la Atena va reuşi să iasă din recesiune după şase ani de creştere negativă.

Totuşi, în acest context, sindicatele şi mai multe grupuri de stânga au făcut apel la proteste marţi şi miercuri pentru a sublinia faptul că în Grecia oamenii încă suferă din cauza măsurilor de austeritate.

Şomajul în Grecia este situat la circa 27%, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 12,1%.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina