Autorităţile din Atena interzic protestele în timpul unei reuniuni a miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană

Orice fel de demonstraţii vor fi interzise în mai multe spaţii publice din Atena, inclusiv în Piaţa Syntagma, locul celor mai recente proteste anti-austeritate.

Miniştrii de finanţe ai Uniunii Europene reuniţi în Grecia ar urma să semneze acordul privind următoarea tranşă a împrumutului acordat acestei ţări.

În pofida unor probleme financiare grave ce includ datorii majore precum şi un somaj ridicat, Grecia deţine în prezent preşedinţia Uniunii Europene.

Principalele puncte de discuţie aflate pe agenda miniştrilor de finante reuniti marţi şi miercuri la Atena vor viza programul de austeritate al Greciei, precum şi reformele necesare în conformitate cu termenii contractului de ajutor economic.

Oficialii din Uniunea Europeană sunt aşteptati să se pronunţe asupra deblocarii unei noi tranşe de circa 8 miliarde de dolari din cadrul ultimului împrumut oferit de zona euro. Fondul Monetar Internaţional a anunţat că va continua să plăteasca ratele acestui împrumut pentru câteva luni.

Miniştrii de finanţe europeni văd cu ochi buni economia Greciei şi prevăd că în acest an guvernul de la Atena va reuşi să iasă din recesiune după şase ani de creştere negativă.

Totuşi, în acest context, sindicatele şi mai multe grupuri de stânga au făcut apel la proteste marţi şi miercuri pentru a sublinia faptul că în Grecia oamenii încă suferă din cauza măsurilor de austeritate.

Şomajul în Grecia este situat la circa 27%, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 12,1%.


Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

5 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19