Autoritățile elene au arestat cinci presupuși traficanți de imigranți în insula Lesbos

Autoritățile elene au arestat cinci presupuși traficanți de imigranți în insula Lesbos

Cinci persoane suspectate de trafic de imigranți și a căror naționalitate nu a fost dezvăluită pentru moment de autorități au fost arestate pe insula grecească Lesbos, principala poartă de intrare a imigranților în Europa, a anunțat joi poliția portuară, potrivit AFP.

"A fost deschisă o anchetă preliminară", a declarat un responsabil al serviciului de presă al poliției portuare, care a adăugat că suspecții urmează să fie trimiși în fața procurorului.

Din declarațiile acestor cinci persoane rezultă că ele ar fi membri ai uneia din zecile de organizații non-guvernamentale prezente la Lesbos pentru a-i ajuta pe miile de imigranți care ajung acolo venind de pe coastele turce din apropiere la bordul unor bărci suprapopulate.

Din cauza înmulțirii numărului de ONG-uri în ultimele luni pe această insulă și a lipsei de coordonare între ele și autoritățile locale, poliția a anunțat recent că va începe un proces sistematic de înregistrare pentru ca primirea imigranților să fie mai eficientă.

Situată în nord-estul Mării Egee, Insula Lesbos, la fel ca alte insule grecești din regiune, este prima etapă în drumul imigranților care încearcă să intre în Europa având ca destinație finală țări din nordul și din vestul continentului.

Marea majoritate a refugiaților și a imigranților care au ajuns în Europa în 2015 — aproximativ un milion — a trecut prin Grecia. 816.000 dintre ei au ajuns traversând marea.

Conform Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), aproape 3.700 de imigranți, majoritatea fugind de conflictele din Siria și din alte țări, au murit sau au fost dați dispăruți în acest an pe mare: circa 700 încercând să traverseze Marea Egee pentru a ajunge în Grecia și aproape 3.000 în Mediterana îndreptându-se spre Italia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda