Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de SI (sursă de securitate)

Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de SI (sursă de securitate)

Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de gruparea Statul Islamic (SI), informează marți AFP, care citează o sursă din domeniul securității.

Anunțul vine după ce gruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat marți o înregistrare video cu un bărbat care este ars de viu într-o cușcă și despre care afirmă că este pilotul iordanian capturat după prăbușirea unui avion militar F-16 în Siria, la finalul lunii decembrie. De altfel, guvernul de la Amman a informat la scurt timp după difuzarea înregistrării video că riposta Iordaniei față de moartea pilotului său va fi 'teribilă'.

Jihadista irakiană în cauză, Sajida al-Rishawi, în vârstă de 44 de ani, este deținută într-o închisoare iordaniană de la condamnarea sa la moarte în septembrie 2006, pentru acte teroriste datând din 9 noiembrie 2005. În acea zi, trei atentate sinucigașe, comise în special de soțul ei, au devastat trei hoteluri din Amman, cauzând moartea a 60 de persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…