Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de SI (sursă de securitate)

Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de SI (sursă de securitate)

Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de gruparea Statul Islamic (SI), informează marți AFP, care citează o sursă din domeniul securității.

Anunțul vine după ce gruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat marți o înregistrare video cu un bărbat care este ars de viu într-o cușcă și despre care afirmă că este pilotul iordanian capturat după prăbușirea unui avion militar F-16 în Siria, la finalul lunii decembrie. De altfel, guvernul de la Amman a informat la scurt timp după difuzarea înregistrării video că riposta Iordaniei față de moartea pilotului său va fi 'teribilă'.

Jihadista irakiană în cauză, Sajida al-Rishawi, în vârstă de 44 de ani, este deținută într-o închisoare iordaniană de la condamnarea sa la moarte în septembrie 2006, pentru acte teroriste datând din 9 noiembrie 2005. În acea zi, trei atentate sinucigașe, comise în special de soțul ei, au devastat trei hoteluri din Amman, cauzând moartea a 60 de persoane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat