Autoritățile turce au motive întemeiate să creadă că gruparea Statul Islamic este responsabilă de atentatul din Suruc

Autoritățile turce au motive întemeiate să creadă că gruparea Statul Islamic este responsabilă de atentatul din Suruc

Autoritățile de la Ankara au 'motive întemeiate' să creadă că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) se află la originea atentatului sinucigaș soldat cu cel puțin 28 de morți, în orașul turc Suruc, din apropierea graniței cu Siria, a anunțat o sursă oficială turcă, relatează AFP. 'Autoritățile turce au motive solide să creadă că acest atac terorist a fost comis de SI', a declarat un responsabil turc sub rezerva anonimatului.

Potrivit Reuters, care citează doi oficiali turci, datele preliminare ale anchetei arată că a fost vorba de un atac sinucigaș comis de organizația Statul Islamic.

Douăzeci și opt de persoane au fost ucise și în jur de 100 rănite în puternica explozie produsă luni într-un centru cultural din orașul turc Suruc , în apropierea graniței cu Siria, însă numărul victimelor ar putea crește, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Reuters și Anadolu.

Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de orașul sirian Kobane.

Televiziunile turce au prezentat imagini cu cadavre întinse sub copaci în grădina centrului cultural.

Explozia s-a produs în timp ce tineri turci și kurzi erau adunați la centrul cultural, de unde urmau să plece într-o excursie la Kobane, peste granița cu Siria, de unde forțele kurde siriene i-au alungat luna trecută pe jihadiștii Statului Islamic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...