AVERTISMENT: "Am pregătit alte măsuri pe care inamicii noştri abia dacă şi le vor imagina"

AVERTISMENT: "Am pregătit alte măsuri pe care inamicii noştri abia dacă şi le vor imagina"

Coreea de Nord "nu exclude" posibilitatea de a recurge la un al patrulea test nuclear ca răspuns la ameninţările reprezentate, în opinia sa, de manevrele comune între Seul şi Washington şi condamnarea ONU, a avertizat aceasta.

Coreea de Nord nu exclude efectuarea unui al patrulea test nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu excludem o nouă formă de test nuclear pentru consolidarea disuasiunii nucleare", a declarat Ministerul Afacerilor Esterne, prin intermediul agenţiei oficiale KCNA.

Phenianul a protestat, de asemenea, faţă de condamnarea ONU, la sfârşitul săptămânii. "Este inacceptabil ca testele noastre defensive de rachete să fie condamntate de Consiliul de Securitate al ONU (...) dar acesta să ignore exerciţiile de război nuclear efectuate de Statele Unite şi care au provocat acţiunea noastră", s-a indignat ministerul.

Tirul de rachete balistice cu rază medie de acţiune efectuat în această săptămână de Phenian - şi condamnat de ONU - intră în cadrul exerciţiilor de "autoapărare" în faţa manevrelor comune anuale desfăşurate de Seul şi Washington de peste o lună, a adăugat ministerul nord-coreean.

"Dacă Statele Unite văd din nou o problemă în aceasta calificându-le drept provocări, am pregătit alte măsuri pe care inamicii noştri abia dacă şi le vor imagina", a precizat el.

Coreea de Nord a efectuat miercuri un nou tir de rachetă balistică, un răspuns la summitul de la Haga între Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite, care au denunţat o "escaladă provocatoare".

Încălcând rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU ce sancţionează programul său nuclear, regimul nord-coreean a lansat două rachete în primele ore ale zilei de miercuri. Joi, Consiliul de Securitate al ONU a condamnat aceste acţiuni, fără să ia însă măsuri deocamdată.

Phenianul a lansat două rachete Scud cu rază scurtă de acţiune la sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de manevrele anuale dintre forţele americane staţionate în sudul peninsulei şi cele sud-coreene.

Phenianul a realizat trei teste nucleare: în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică