AVERTISMENT de la INTERPOL

AVERTISMENT de la INTERPOL

Ameninţarea teroristă nu a fost niciodată atât de puternică, a apreciat luni Mireille Ballestrazzi, preşedinta Interpol, într-un discurs susţinut la a 83-a Adunare Generală anuală a Organizaţiei, care se desfăşoară până vineri la Monaco.

În total 88 de miniştri şi peste 1.000 de delegaţi reprezentând 166 de ţări membre asistă la această reuniune a poliţiilor din întreaga lume care urmează să desemneze un nou secretar general al Organizaţiei, în locul lui Ronald Noble, care a efectuat trei mandate.

Într-o scurtă ceremonie de deschidere a lucrărilor, luni, preşedinta Interopl i-a îndemnat pe poliţişti să marcheze "centenarul cooperării internaţionale în domeniul poliţiei".

În ultimii 100 de ani, populaţia mondială a crescut de patru ori şi au apărut noi tensiuni geopolitice, a subliniat ea. "Infracţionalitatea a prosperat pe acest teren fertil", a apreciat Ballestrazzi.

"Grupări criminale s-au structurat ca multinaţionale ale crimei, iar flexibilizarea controalelor la frontiere le-a facilitat deplasarea", a insistat ea.

"Ameninţarea teroristă nu a fost niciodată atât de puternică, iar criminalitatea cibernetică se propagă în tot spaţiul virtual", a adăugat ea.

Interpolul are în prezent o bază de date cu 155.000 de înregistrări cu infractori internaţionali cunoscuţi de serviciile de poliţie, persoane dispărute şi cadavre, între altele. Fişierul organizaţiei cu paşapoarte pierdute sau furate, creat după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, are 40 de milioane de intrări.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro