AVERTIZARE din SUA: "Criza din Ucraina se extinde în Republica Moldova. Situaţia e incertă"

AVERTIZARE din SUA: "Criza din Ucraina se extinde în Republica Moldova. Situaţia e incertă"

Senatorul republican american John McCain a criticat din nou reacţia Administraţiei Barack Obama faţă de acţiunile Rusiei în Ucraina, avertizând că există riscul răspândirii crizei ucrainene în Republica Moldova şi în ţările baltice.

John McCain (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un interviu acordat MSNBC, McCain a denunţat atitudinea "ezitantă" a preşedintelui Barack Obama.

"În opinia mea, preşedintele Obama nu apreciază importanţa rolului de conducere al Statelor Unite pe plan global. Nu apreciază faptul că suntem o naţiune excepţională", a spus senatorul republican de Arizona.

"Rolul de conducere nu înseamnă că americanii trebuie să lupte în toate războaiele. Înseamnă asigurarea păcii prin exercitarea puterii, ajutarea popoarelor care luptă pentru libertate", a continuat McCain, sugerând oferirea de armament poporului ucrainean, ajutarea Ucrainei în parcursul integrării europene şi oferirea de credite prin intermediul Fondului Monetar Internaţional.

"Problemele din Ucraina se răspândesc în ţările vecine, în Republica Moldova şi în statele baltice", a atras atenţia McCain, descriind situaţia, după o vizită în regiune, ca fiind "incertă".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro