Aviația niponă, în stare de alertă după ce o escadrilă chineză a trecut pe lângă mai multe insule japoneze

Aviația niponă a ordonat decolarea de urgență a mai multor avioane de vânătoare ale sale, după ce o escadrilă formată din 11 avioane militare chineze a trecut pe lângă mai multe insule meridionale ale Japoniei, într-o acțiune pe care Beijingul a descris-o drept "manevre", informează sâmbătă AFP.

Avioanele chineze — opt bombardiere și trei avioane de observare — au trecut vineri pe lângă Miyako și Okinawa, fără a viola spațiul aerian japonez, a anunțat Ministerul Apărării al Japoniei, într-un comunicat. Unele dintre avioanele militare chineze au trecut între cele două insule, în timp ce altele au zburat pe lângă insulele vecine, potrivit ministerului nipon.

Un purtător de cuvânt al armatei chineze a declarat că mai multe tipuri de aparate, între care bombardiere H-6K, au participat vineri la "manevre" deasupra zonei de vest a Oceanului Pacific. Potrivit lui Shen Jinke, citat de Xinhua, aceste exerciții au îmbunătățit capacitățile de luptă pe distanță lungă ale aviației chineze.

Publicația niponă Yomiuri Shmbun estimează că "este neobișnuit" pentru China să desfășoare o escadrilă atât de mare lângă spațiul aerian japonez și că Ministerul Apărării al Japoniei analizează scopul acestei misiuni.

Avioane de vânătoare ale aviației nipone au decolat de mai multe ori în acest an, pentru a-și apăra spațiul aerian atât împotriva Chinei, cât și a Rusiei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!