Avioane de vânătoare ruseşti, interceptate de aviaţia americană în apropiere de peninsulaAlaska

Avioane de vânătoare ruseşti, interceptate de aviaţia americană în apropiere de peninsulaAlaska

Dintre cele şase avioane ruseşti, două erau de tip MIG 31, acestea fiind identificate de doua aeronave F-22 americane şi două CF-18 canadiene. Aparatele de zbor ruseşti au părăsit ulterior zona, fără incidente, au precizat oficialii americani, care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului.

De asemenea, oficialii au precizat că asemenea incidente nu sunt ieşite din comun, acest lucru petrecându-se cam de zece ori pe an.

La rândul său, Suedia a anunţat vineri că a protestat pe lângă Rusia după ce două avioane de luptă au intrat în spaţiul său aerian. Astfel, ministrul suedez de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Stockholm pentru a-şi exprima protestele faţă de acest incident, potrivit unui comunicat al diplomaţiei suedeze, informează AFP

Pe blogul său, ministrul de Externe, Carl Bildt, a denunţat „o încălcare” a spaţiului aerian suedez, în zona insulei Oland , „cea mai importantă de la nominalizarea sa la Ministerul de Externe”, în 2006.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?