Avion nevoit să îşi întârzie aterizarea în China, deoarece controlorii dormeau în turnul de control

Avion nevoit să îşi întârzie aterizarea în China, deoarece controlorii dormeau în turnul de control

Avionul China Eastern Airlines se pregătea să aterizeze pe pista aeroportului din Wuhan, în centrul Chinei, dar apelurile sale de a obţine permisiunea de a ateriza au rămas fără răspuns timp de aproximativ un sfert de oră.

Aceasta deoarece controlorii aerieni aţipiseră în post, ceea ce a obligat avionul Boeing 737 să facă cercuri în aer timp de aproximativ zece minute, a anunţat presa chineză.

După un moment de aşteptare lung, contactul a fost stabilit în cele din urmă, iar avionul care venea din insula tropicală Hainan, în sudul ţării, a putut ateriza în deplină siguranţă, potrivit portalului de ştiri Sina.com.

Controlorii "au adormit timp de câteva ore în timpul serviciului, de aceea (avionul) a fost nevoit să emită multiple apeluri fără să primească răspuns", au recunoscut autorităţile chineze ale aviaţiei civile, citate de revista financiară Caijing.

O anchetă distinctă a incidentului, produs în urmă cu o lună dar dat publicităţii abia în ultimele zile, a arătat că în total doi controlori dormeau în momentul respectiv.

Cazul a generat, marţi, reacţii de idignare din partea utilizatorilor de Internet chinezi, îngrijoraţi de condiţiile de securitate de pe aeroporturile ţării.

"Este o misiune obositoare, dar este inexcuzabil să adormi în plină activitate. Viaţa unor oameni depinde de aceşti indivizi în turnurile lor de control", a comentat un utilizator al reţelei Weibo, echivalentul chinez al Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”