Avion rus doborât de Turcia: Al doilea pilot, "recuperat" de armata siriană (ambasadorul Rusiei în Franța)

Avion rus doborât de Turcia: Al doilea pilot, "recuperat" de armata siriană (ambasadorul Rusiei în Franța)

Cel de-al doilea pilot al avionului militar rus doborât marți de Turcia a "fost recuperat" de către "armata siriană", a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în Franța, Aleksandr Orlov, citat de AFP, după ce o serie de informații anterioare indicau faptul că ambii piloți ar fi fost împușcați de rebeli în timp ce coborau la pământ după catapultare.

El a "reușit să scape și, conform ultimelor informații, a fost recuperat de către armata siriană", urmând să fie condus la 'baza aeriană rusă' din Hmeimim (provincia Latakia), a declarat Aleksandr Orlov, într-o intervenție la postul de radio francez Europe 1.

'Când avionul a fost doborât, cei doi piloți s-au catapultat. Unul dintre ei a fost rănit în timpul coborârii cu parașuta, iar apoi a fost ucis cu sălbăticie la sol de către jihadiștii care erau în regiune', a explicat Orlov.

Anterior, agențiile de presă internaționale relatau că primul pilot al avionului de vânătoare Su-24, doborât la frontiera turco-siriană de către un avion F-16 al aviației turce, a murit.

Statul Major al armatei ruse anunțase marți seara că unul dintre piloți a fost ucis cu focuri de armă la sol după căderea aparatului de zbor, fără nicio precizare cu privire la soarta celui de-al doilea pilot.

Moscova susține că avionul său nu a părăsit spațiul aerian al Siriei, așa cum afirmă Turcia, și a acuzat Ankara de complicitate cu jihadiștii Statului Islamic.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA