Avion rus doborât de Turcia: Al doilea pilot, "recuperat" de armata siriană (ambasadorul Rusiei în Franța)

Avion rus doborât de Turcia: Al doilea pilot, "recuperat" de armata siriană (ambasadorul Rusiei în Franța)

Cel de-al doilea pilot al avionului militar rus doborât marți de Turcia a "fost recuperat" de către "armata siriană", a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în Franța, Aleksandr Orlov, citat de AFP, după ce o serie de informații anterioare indicau faptul că ambii piloți ar fi fost împușcați de rebeli în timp ce coborau la pământ după catapultare.

El a "reușit să scape și, conform ultimelor informații, a fost recuperat de către armata siriană", urmând să fie condus la 'baza aeriană rusă' din Hmeimim (provincia Latakia), a declarat Aleksandr Orlov, într-o intervenție la postul de radio francez Europe 1.

'Când avionul a fost doborât, cei doi piloți s-au catapultat. Unul dintre ei a fost rănit în timpul coborârii cu parașuta, iar apoi a fost ucis cu sălbăticie la sol de către jihadiștii care erau în regiune', a explicat Orlov.

Anterior, agențiile de presă internaționale relatau că primul pilot al avionului de vânătoare Su-24, doborât la frontiera turco-siriană de către un avion F-16 al aviației turce, a murit.

Statul Major al armatei ruse anunțase marți seara că unul dintre piloți a fost ucis cu focuri de armă la sol după căderea aparatului de zbor, fără nicio precizare cu privire la soarta celui de-al doilea pilot.

Moscova susține că avionul său nu a părăsit spațiul aerian al Siriei, așa cum afirmă Turcia, și a acuzat Ankara de complicitate cu jihadiștii Statului Islamic.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...