Barack Obama a numit-o pe vicepreşedinta Google Megan Smith să informatizeze administraţia

Barack Obama a numit-o pe vicepreşedinta Google Megan Smith să informatizeze administraţia

Preşedintele Barack Obama a numit-o joi pe vicepreşedinta Google Megan Smith în postul de coordonare a activităţilor tehnologice, cu scopul de ameliora utilizarea acestora în cadrul administraţiei.

Barack Obama a numit-o pe vicepreşedinta Google Megan Smith să informatizeze administraţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În toată cariera sa, Megan a gestionat echipe pline de talent şi a lansat iniţiative în domeniul tehnologiei de vârf şi inovaţiei, de la concepţie şi până la design şi implementare", a comentat Obama într-o postare pe blogul de pe site-ul Casei Albe.

"Am în întregime încredere în faptul că, în noul său rol de responsabil cu activităţile tehnologice, ea îşi va pune lunga experienţă de conducere şi competenţele excepţionale în serviciul poporului american", a continuat preşedintele, care a creat acest post de "chief technology officer" (CTO) încă de la instalarea sa la Casa Albă, în 2008.

Obama este cunoscut pentru faptul că a folosit în cursul celor două campanii prezidenţiale, victorioase, tehnologii de avangardă în domeniul informatic şi software, dar să facă acelaşi lucru la nivelul administraţiei s-a dovedit un lucru mult mai dificil.

Lansarea haotică, în octombrie 2013, a site-ului care le permite câtorva milioane de americani să acceadă la o asigurare de sănătate în cadrul reformei sale majore "Obamacare" a fost provocată de probleme de ordin informatic.

Megan Smith, în vârstă de 49 de ani, a efectuat achiziţii de anvergură la Google, ca Google Earth, Google Maps sau Picasa şi este deosebit de activă în apărarea drepturilor homosexualilor şi transsexualilor.

Ea îl va înlocui în funcţie pe Todd Park, care a lucrat anterior în Silicon Valley şi care va reveni în California.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …

5 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!