Barack Obama și președintele Turciei au discutat despre securitate și Statul Islamic

Barack Obama și președintele Turciei au discutat despre securitate și Statul Islamic

Președintele american Barack Obama și cel turc Recep Tayyip Erdogan au avut o convorbire telefonică miercuri, ce a fost axată pe conflictele din Siria și Irak și lupta împotriva jihadiștilor din Statul Islamic, relatează France Presse. Securitatea în regiune rămâne o prioritate, a declarat șeful Administrației de la Washington într-un comunicat, promițând să colaboreze îndeaproape cu Turcia în mai multe probleme.

Cei doi lideri au evocat 'cooperarea care continuă și se intensifică în cadrul luptei împotriva grupării Statul Islamic, eforturile lor comune pentru restabilirea securității și stabilității în Irak și pentru rezolvarea politică a conflictului din Siria', a specificat Casa Albă.

Cu această ocazie, Obama a prezentat condoleanțe Turciei, care s-a confruntat cu mai multe atacuri sângeroase în ultimele zile, atribuite inclusiv Statului Islamic, soldate marți cu 32 de morți și 100 de răniți la Suruc (sud), în apropiere de frontiera cu Siria.

Statele Unite și Turcia 'rămân unite în lupta lor împotriva terorismului',a adăugat Casa Alba.

Cei doi lideri au declarat, de asemenea, că își vor intensifica eforturile pentru a stopa fluxul de luptători străini care vin în Irak și Siria, precum și pentru a asigura granița cu Turcia, prin care trec mulți luptători care doresc să se alăture grupării Statul Islamic. 'Președintele (Obama) a reafirmat angajamentul SUA față de Turcia în materie de securitate națională', se mai spune în comunicatul menționat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...