Bărbatul suspectat în atentatul din Franța a recunoscut că și-a ucis șeful

Bărbatul suspectat în atentatul din Franța a recunoscut că și-a ucis șeful

Yassin Salhi, bărbatul suspectat că a comis vineri un atentat jihadist în Franța și și-a decapitat șeful, a recunoscut crima, a declarat duminică o sursă din cadrul anchetei, relatează AFP. Bărbatul, arestat vineri la locul atentatului, la o uzină de produse chimice în apropiere de Lyon (est), a început să vorbească cu anchetatorii sâmbătă seara. "De asemenea, el a furnizat detalii cu privire la circumstanțele" comiterii asasinatului, a precizat sursa.

Atacatorul a pătruns în incinta uzinei cu un vehicul ce avea autorizație de acces. Acolo el și-a decapitat patronul și a produs o explozie după ce a lovit cu mașina pe care o conducea mai multe recipiente cu gaze. Alte două persoane au fost rănite, inclusiv un pompier care a reușit să-l imobilizeze, teroristul fiind apoi reținut.

Capul victimei a fost găsit agățat de gardul uzinei ce aparține grupului american Air Products, alături de două drapele islamiste. Există totuși ipoteza ca acest ultim detaliu să fie de fapt o diversiune pusă la cale de autorul atacului, deși ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că Yassin Salhi s-a aflat între anii 2006 și 2008 în atenția serviciilor de informații, el fiind bănuit de 'radicalizare' și că 's-ar fi aflat în contact cu mișcarea salafistă'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!