Baronul drogurilor,Joaquin "El Chapo" Guzman, a fost ARESTAT

Baronul drogurilor,Joaquin "El Chapo" Guzman, a fost ARESTAT

Baronul drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat la șase luni după evadarea sa spectaculoasă printr-un tunel dintr-o închisoare de maximă securitate, a anunțat vineri președintele mexican, Enrique Pena Nieto, citat de AFP. "Misiune îndeplinită: l-am prins. Vreau să îi anunț pe mexicani că Joaquin Guzman Loera a fost arestat", a scris Enrique Pena Nieto pe contul său de Twitter . Un purtător de cuvânt al președinției Mexicului a confirmat autenticitatea acestui mesaj.

Recent, Marina mexicană a derulat mai multe operațiuni în statele Sinaloa și Durango (nord-vest) pentru a încerca să îl prindă pe fugarul în vârstă de 58 de ani după evadarea sa la 11 iulie.

Anunțul arestării sale a fost făcut la scurt timp după ce Marina a informat că a ucis cinci suspecți într-un schimb de focuri în orașul Los Mochis, în statul Sinaloa, fieful lui "El Chapo", fără să precizeze însă dacă acest incident are legătură cu baronul drogurilor.

Guzman a evadat dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea într-o clădire aflată în construcție, unde o motocicletă pusă pe șine servea pentru a căra pământul și a transporta materiale.

"El Chapo" a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”