Belgia: Site-ul cotidianului Le Soir a fost piratat

Belgia: Site-ul cotidianului Le Soir a fost piratat

Site-ul unuia dintre principalele ziare belgiene de limbă franceză, Le Soir, a fost piratat duminică seară, a anunțat directorul său general Didier Haman, adăugând că ziarul încerca să determine originea atacului, informează AFP. "Le Soir victima unui atac cibernetic. Niciun element concret nu permite să se facă o legătură cu TV5 și RW (regiunea valonă). Ziarul va apărea luni", a scris Haman într-un mesaj pe Twitter.

Acest atac al hackerilor are loc după operațiunea de anvergură miercuri seară contra canalului francofon TV5 Monde revendicată de organizația Statul Islamic. Guvernul francez a confirmat joi că privilegiază pista "teroristă" în spatele acestui atac, amintește AFP.

Vineri, hackeri susținând că sunt militanți islamiști tunisieni au revendicat de asemenea un atac cibernetic împotriva site-ului guvernului valon pentru a denunța operațiunile militare conduse de Statele Unite.

"Noi încercăm să determinăm originea atacului", a declarat directorul general de la Le Soir agenției de presă Belga. "Am dezactivat site-urile pentru a preveni orice contaminare sau propagare a atacului".

"Suntem supuși în mod regulat la atacuri, care sunt oprite repede", a adăugat Didier Haman. "Dar de data aceasta, firewall-urile nu au funcționat ca de obicei".

Le Soir aparține grupului Rossel, care editează mai multe ziare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…