Belgia: Site-ul cotidianului Le Soir a fost piratat

Belgia: Site-ul cotidianului Le Soir a fost piratat

Site-ul unuia dintre principalele ziare belgiene de limbă franceză, Le Soir, a fost piratat duminică seară, a anunțat directorul său general Didier Haman, adăugând că ziarul încerca să determine originea atacului, informează AFP. "Le Soir victima unui atac cibernetic. Niciun element concret nu permite să se facă o legătură cu TV5 și RW (regiunea valonă). Ziarul va apărea luni", a scris Haman într-un mesaj pe Twitter.

Acest atac al hackerilor are loc după operațiunea de anvergură miercuri seară contra canalului francofon TV5 Monde revendicată de organizația Statul Islamic. Guvernul francez a confirmat joi că privilegiază pista "teroristă" în spatele acestui atac, amintește AFP.

Vineri, hackeri susținând că sunt militanți islamiști tunisieni au revendicat de asemenea un atac cibernetic împotriva site-ului guvernului valon pentru a denunța operațiunile militare conduse de Statele Unite.

"Noi încercăm să determinăm originea atacului", a declarat directorul general de la Le Soir agenției de presă Belga. "Am dezactivat site-urile pentru a preveni orice contaminare sau propagare a atacului".

"Suntem supuși în mod regulat la atacuri, care sunt oprite repede", a adăugat Didier Haman. "Dar de data aceasta, firewall-urile nu au funcționat ca de obicei".

Le Soir aparține grupului Rossel, care editează mai multe ziare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

3 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

4 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

5 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești