Belgia: Sute de manifestanți antiislamiști au protestat la Anvers

Belgia: Sute de manifestanți antiislamiști au protestat la Anvers

Peste 300 de simpatizanți ai filialei flamande a mișcării antiislamice Pegida au manifestat sâmbătă pe străzile din orașul belgian Anvers împotriva "islamizării Europei și a abuzului de drept de azil", a informat agenția Belga, citată de AFP.

Manifestanții, care au venit și din Olanda, au protestat împotriva "terorismului, islamizării și abuzului de drept de azil". Unii dintre ei au arborat o pancartă pe care scria "Mohammed not welcome" (Mohammed nu este binevenit), cu o caricatură a Profetului, fondator al islamului, cu o bombă în loc de turban.

Reprezentanții manifestanților au ținut discursuri referitor la violențele care au avut loc în orașul german Koln și care au fost atribuite solicitanților de azil și imigranților ilegali.

Printre manifestanți s-a aflat și un reprezentant al Vlaams Belang, principalul partid de extremă dreapta flamand, precum și germanul Lutz Bachmann, fondatorul mișcării Pegida — "Patrioții europeni împotriva islamizării Occidentului".

În același timp cu manifestarea grupurilor de extremă dreapta la Anvers a avut loc și o contramanifestație, o sută de persoane exprimându-și solidaritatea cu solicitanții de azil.

În Germania, o manifestație organizată de mișcarea Pegida a reunit sâmbătă pe străzile din Koln aproximativ 1.700 de persoane . Încăierările din timpul protestelor au determinat poliția să folosească tunurile cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!