Belgia: Sute de manifestanți antiislamiști au protestat la Anvers

Peste 300 de simpatizanți ai filialei flamande a mișcării antiislamice Pegida au manifestat sâmbătă pe străzile din orașul belgian Anvers împotriva "islamizării Europei și a abuzului de drept de azil", a informat agenția Belga, citată de AFP.

Manifestanții, care au venit și din Olanda, au protestat împotriva "terorismului, islamizării și abuzului de drept de azil". Unii dintre ei au arborat o pancartă pe care scria "Mohammed not welcome" (Mohammed nu este binevenit), cu o caricatură a Profetului, fondator al islamului, cu o bombă în loc de turban.

Reprezentanții manifestanților au ținut discursuri referitor la violențele care au avut loc în orașul german Koln și care au fost atribuite solicitanților de azil și imigranților ilegali.

Printre manifestanți s-a aflat și un reprezentant al Vlaams Belang, principalul partid de extremă dreapta flamand, precum și germanul Lutz Bachmann, fondatorul mișcării Pegida — "Patrioții europeni împotriva islamizării Occidentului".

În același timp cu manifestarea grupurilor de extremă dreapta la Anvers a avut loc și o contramanifestație, o sută de persoane exprimându-și solidaritatea cu solicitanții de azil.

În Germania, o manifestație organizată de mișcarea Pegida a reunit sâmbătă pe străzile din Koln aproximativ 1.700 de persoane. Încăierările din timpul protestelor au determinat poliția să folosească tunurile cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanți.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!