Belgia/terorism: Marea moschee din Bruxelles, evacuată în urma primirii mai multor plicuri cu un praf alb

Belgia/terorism: Marea moschee din Bruxelles, evacuată în urma primirii mai multor plicuri cu un praf alb

Marea moschee din Bruxelles, situată în parcul Cinquantenaire din apropierea sediului Comisiei Europene, a fost evacuată joi după ce s-au primit mai multe plicuri conținând o pulbere albă a cărei natură încă nu a putut fi determinată, relatează agenția de presă Belga și cotidianul La Derniere Heure.

Anunțul a fost făcut de Pierre Meys, purtător de cuvânt al Serviciului de pompieri din Bruxelles.

Laboratorul mobil al Protecției Civile belgiene s-a deplasat la locul incidentului pentru a prelua plicurile suspecte în vederea analizării. Experții vor să afle în primul rând dacă este vorba de antrax.

Măsurile de securitate din Belgia, în special din Bruxelles, au fost consolidate substanțial în urma atentatelor teroriste de la Paris, comise pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți.

Patru indivizi implicați sau bănuiți de implicare în aceste atacuri (Abdelhamid Abaaoud, Ibrahim și Salah Abdeslam și Mohamed Abrini) figurau pe o listă cu 85 de persoane 'radicalizate', transmisă de serviciile de informații belgiene autorităților din districtul Molenbeek din Bruxelles.

Presupusul organizator al atacurilor din 13 noiembrie, belgianul de origine marocană Abdelhamid Abaaoud, ucis în asaltul poliției franceze asupra unui apartament în Saint-Denis, la nord de Paris, figura drept 'radicalizat, plecat în Siria'.

Ibrahim Abdeslam, un francez de 31 de ani, rezident în Belgia, care s-a aruncat în aer la Paris, și fratele său Salah, 26 de ani, care s-a întors în Belgia la câteva ore după atacuri și este în continuare căutat, figurau și ei drept 'radicalizați, aparținând mișcării islamiste', conform aceleiași surse, confirmând astfel informațiile apărute în presă.

Mohamed Abrini, 30 de ani, identificat în compania lui Salah Abdeslam cu două zile înainte de atacuri și care face obiectul unei mandat de arestare internațional, era menționat în categoria 'presupus (plecat) în Siria și presupus să revină".

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu, editor: Karina Olteanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...