Belgradul a avertizat că va cere protecție din partea unor instanțe internaționale dacă Zagrebul închide granița

Belgradul a avertizat că va cere protecție din partea unor instanțe internaționale dacă Zagrebul închide granița

Ministrul sârb al muncii și politicii sociale, Aleksandar Vulin, a avertizat joi seara Croația să nu închidă granița și autostrăzile internaționale, deoarece, în caz contrar, Serbia va cere protecție din partea unor instanțe internaționale, relatează vineri agenția Tanjug.

''Vrem să avertizăm Croația și orice altă țară că nu se pune problema închiderii autostrăzilor internaționale și că vom căuta să ne apărăm interesele economice și de orice alt fel în fața unor instanțe internaționale'', a declarat joi seara Vulin pentru Tanjug.

Ministrul croat de interne, Ranko Ostojic, a anunțat joi că Zagrebul închide granițele dacă mai multe mii de refugiați sosesc din nou în țară numai într-o singură zi.

''Faptul că Zagrebul nu este capabil să aibă grijă de numai 6.000 de persoane nu este și nu poate fi un motiv de a amenința țările vecine și în special de a le refuza refugiaților drepturile fundamentale ale omului. Noi nu vom plăti pentru incompetența altora'', a afirmat Vulin.

''Dacă Croația nu este în stare să facă față unui număr de 6.000 de imigranți, Serbia dorește să acorde asistență și să trimită oamenii care au oferit hrană, medicamente și protecție pentru 140.000 de imigranți pașnici și civilizați care nu au provocat nici un fel de incident'', a adăugat Vulin.

Ministrul sârb a mai spus ''că-i pare rău să vadă că omenia și solidaritatea Croației a durat doar două zile''. ''Dacă Serbia și-ar fi închis granița când peste 9.000 de imigranți au sosit în țară numai într-o singură noapte, trecând prin Grecia și Macedonia, atunci Macedonia ar fi intrat în colaps și Uniunea Europeană s-ar fi confruntat cu o catastrofă umanitară de proporții inimaginabile'', a conchis Vulin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”