Belgradul a avertizat că va cere protecție din partea unor instanțe internaționale dacă Zagrebul închide granița

Ministrul sârb al muncii și politicii sociale, Aleksandar Vulin, a avertizat joi seara Croația să nu închidă granița și autostrăzile internaționale, deoarece, în caz contrar, Serbia va cere protecție din partea unor instanțe internaționale, relatează vineri agenția Tanjug.

''Vrem să avertizăm Croația și orice altă țară că nu se pune problema închiderii autostrăzilor internaționale și că vom căuta să ne apărăm interesele economice și de orice alt fel în fața unor instanțe internaționale'', a declarat joi seara Vulin pentru Tanjug.

Ministrul croat de interne, Ranko Ostojic, a anunțat joi că Zagrebul închide granițele dacă mai multe mii de refugiați sosesc din nou în țară numai într-o singură zi.

''Faptul că Zagrebul nu este capabil să aibă grijă de numai 6.000 de persoane nu este și nu poate fi un motiv de a amenința țările vecine și în special de a le refuza refugiaților drepturile fundamentale ale omului. Noi nu vom plăti pentru incompetența altora'', a afirmat Vulin.

''Dacă Croația nu este în stare să facă față unui număr de 6.000 de imigranți, Serbia dorește să acorde asistență și să trimită oamenii care au oferit hrană, medicamente și protecție pentru 140.000 de imigranți pașnici și civilizați care nu au provocat nici un fel de incident'', a adăugat Vulin.

Ministrul sârb a mai spus ''că-i pare rău să vadă că omenia și solidaritatea Croației a durat doar două zile''. ''Dacă Serbia și-ar fi închis granița când peste 9.000 de imigranți au sosit în țară numai într-o singură noapte, trecând prin Grecia și Macedonia, atunci Macedonia ar fi intrat în colaps și Uniunea Europeană s-ar fi confruntat cu o catastrofă umanitară de proporții inimaginabile'', a conchis Vulin. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

4 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

5 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb