Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile primare din partidul Likud

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a câștigat lejer alegerile primare din partidul său de dreapta, Likud, a anunțat joi purtătoarea de cuvânt a acestei formațiuni, Noga Katz, citată de AFP.

Foto: (c) Emil Salman / XINHUA FLUX

'După numărarea a aproape 60% din buletinele vot, Benjamin Netanyahu a obținut 80% din voturile exprimate și Danny Danon (singurul său contracandidat) 20%', afirmă sursa menționată.

Cei 96.651 de membri ai partidului au votat de asemenea și lista candidaților pentru posturile de deputat la alegerile parlamentare anticipate care se vor defășura în luna martie.

Deși ar mai fi avut încă doi ani și jumătate până la terminarea mandatului, la începutul lunii decembrie premierul Netanyahu a demis doi miniștri de centru din Cabinetul său, invocând argumentul că nu poate conduce țara din cauza criticilor centriștilor din guvern împotriva politicii sale, și a cerut Knessetului (Parlamentul) să se autodizolve pentru a fi convocate alegerile anticipate, solicitare acceptată de legislativ.

Acum Netanyahu speră să obțină la scrutinul de pe 17 martie un al patrulea mandat în fruntea executivului, de data aceasta unul exclusiv de dreapta. Dar liderul opoziției, Issac Herzog, și Tzipi Livni, șefa partidului de centru-stânga HaTnuah și totodată unul dintre miniștrii demiși de Netanyahu, au format o alianță electorală, anunțând că vor împărți puterea dacă vor câștiga scrutinul.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Popescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …