Berlinul îi cere Moscovei explicații cu privire la politicienii și militarii germani declarați indezirabili în Rusia

Berlinul îi cere Moscovei explicații cu privire la politicienii și militarii germani declarați indezirabili în Rusia

Guvernul Germaniei îi cere Rusiei explicații referitor la includerea a opt cetățeni germani pe "lista neagră" formată din 89 de politicieni, diplomați și militari din țări membre ale UE, cărora le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Federației Ruse, se spune într-un comunicat difuzat sâmbătă de Ministerul de Externe german, informează Unian. 

* MAE român va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români care ar fi fost declarați indezirabili

Potrivit comunicatului citat, Berlinul "se află în contact cu Moscova" și "insistă pe transparență în soluționarea" acestei probleme. Oamenii care au fost incluși pe această listă au dreptul să știe motivele pentru care au fost declarați indezirabili pe teritoriul rus, se spune în comunicatul citat de Unian.

Potrivit Bild și Frankfurter Allgemeine Zeitung, lista cu numele persoanelor declarate indezirabile a fost trimisă de partea rusă către o serie de reprezentanțe diplomatice ale unor țări membre în UE.

AFP a informat vineri seară că, după ce trei deputați olandezi, care doreau să efectueze o vizită în Rusia, au fost nevoiți să își anuleze călătoria întrucât MAE rus le-a refuzat viza, ministrul olandez de externe Mark Rutte a anunțat că a primit din partea Moscovei o listă cu circa 80 de responsabili din statele Uniunii Europene care au fost declarați indezirabili în Rusia , printre ei regăsindu-se și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

"Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus", a declarat șeful diplomației olandeze într-o conferință de presă. El a adăugat că guvernul de la Moscova ar fi luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...