Berlinul interzice gruparea islamistă extremistă Tauhid Germania

Berlinul interzice gruparea islamistă extremistă Tauhid Germania

Berlinul a interzis joi gruparea islamistă extremistă Tauhid Germania, care este acuzată de recrutarea de combatanți și de trimiterea lor pentru a-i ajuta pe jihadiștii Statului Islamic (SI) în Siria, relatează DPA și Reuters.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a afirmat că Tauhid Germania a apărut în locul unei alte organizații salafiste, Millatu Ibrahim, care a fost interzisă în 2012.

Într-un comunicat al biroului ministrului, citat de DPA, Tauhid Germania a fost caracterizată drept organizație ''militantă'' și ''jihadistă''.

''Interzicerea anunțată astăzi este un semnal clar către militanții jihadiști. Întreprindem o acțiune fermă și permanentă împotriva eforturilor care se opun ordinii noastre constituționale'', a declarat De Maziere într-o conferință de presă la Berlin, potrivit Reuters.

Aproximativ 500 de polițiști au întreprins raiduri coordonate la 26 de adrese având legătură cu această grupare în landurile Renania de Nord-Westfalia, Bavaria și Schleswig-Holstein.

Aproape 30 de persoane suspectate de legături cu gruparea sunt cercetate, inclusiv jihadiști care s-au aflat un timp în Siria sau Irak. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului