Berlinul interzice gruparea islamistă extremistă Tauhid Germania

Berlinul interzice gruparea islamistă extremistă Tauhid Germania

Berlinul a interzis joi gruparea islamistă extremistă Tauhid Germania, care este acuzată de recrutarea de combatanți și de trimiterea lor pentru a-i ajuta pe jihadiștii Statului Islamic (SI) în Siria, relatează DPA și Reuters.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a afirmat că Tauhid Germania a apărut în locul unei alte organizații salafiste, Millatu Ibrahim, care a fost interzisă în 2012.

Într-un comunicat al biroului ministrului, citat de DPA, Tauhid Germania a fost caracterizată drept organizație ''militantă'' și ''jihadistă''.

''Interzicerea anunțată astăzi este un semnal clar către militanții jihadiști. Întreprindem o acțiune fermă și permanentă împotriva eforturilor care se opun ordinii noastre constituționale'', a declarat De Maziere într-o conferință de presă la Berlin, potrivit Reuters.

Aproximativ 500 de polițiști au întreprins raiduri coordonate la 26 de adrese având legătură cu această grupare în landurile Renania de Nord-Westfalia, Bavaria și Schleswig-Holstein.

Aproape 30 de persoane suspectate de legături cu gruparea sunt cercetate, inclusiv jihadiști care s-au aflat un timp în Siria sau Irak. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …

5 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!