Berlinul și-a extins controalele la frontiera cu Cehia; 9.100 de imigranți au intrat miercuri în Germania

Berlinul și-a extins controalele la frontiera cu Cehia; 9.100 de imigranți au intrat miercuri în Germania

Germania și-a extins controalele la granița cu Republica Cehă pentru a-i opri pe traficanții de ființe umane și pentru a gestiona mai bine afluxul crescând de solicitanți de azil, în condițiile în care miercuri s-au înregistrat 9.100 de nou-sosiți pe teritoriul german, relatează joi Reuters și AFP.

Poliția germană a început controalele la graniță miercuri seara pe autostrada A17, care face legătura între landul Saxonia (est) și Republica Cehă, a indicat purtătorul de cuvânt Christian Meinhold, precizând că, de atunci, au fost arestați patru traficanți.

Berlinul, amintește Reuters, a decis duminica trecută reintroducerea temporară a controalelor la frontiere, pentru a gestiona criza refugiaților, poliția federală concentrându-se mai întâi pe frontiera cu Austria.

Poliția federală a contabilizat miercuri 9.100 de noi imigranți care au intrat în țară, comparativ cu 6.000 înregistrați marți, precizează AFP. Dintre cei sosiți miercuri, 2.000 au venit cu trenul, alții pe jos sau cu diverse vehicule, în principal dinspre Austria.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...