Berlusconi, spitalizat pentru un control la un genunchi în ultimele sale zile de libertate

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, care aşteaptă o importantă decizie judiciară, a fost spitalizat joi seara pentru un control la un genunchi, din cauza unor dureri, scrie presa vineri.

Silvio Berlusconi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit presei, Berlusconi, spitalizat la Milano (nord), prezintă o inflamaţie la genunchiul stâng. În cazul în care rezultatele analizelor vor fi satisfăcătoare, el ar putea să fie externat rapid, pentru a se bucura de ultimele zile de libertate.

Tribunalul de la Milano urmează să decidă la 10 aprilie modul în care Il Cavaliere urmează să-şi ispăşească pedeapsa, stabilită printr-o condamnare definitivă, de un an de închisoare pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset.

Având în vedere că este în vârstă de 77 de ani, Berlusconi nu va fi încarcerat. El ar fi putut să-şi ispăşească pedeapsa acasă, dar a optat pentru muncă în folosul comunităţii.

În cursul audierii, avocaţii săi urmează să solicite în mod oficial să i se permită să efectueze muncă în folosul comunităţii şi ar putea indica o organizaţie nonguvernamentală (ONG) în cadrul căreia să muncească.

Tribunalul va avea cinci zile să ia o decizie. După acest termen, indiferent ce decizie ia, libertatea de acţiune, de exprimare şi de mişcare de care se bucură în prezent Silvio Berlusconi - fără paşaport nu poate ieşi din ţară, dar se poate deplasa oriunde pe teritoriul italian - vor fi restricţionate.

Presa apreciază că tribunalul îi va permite să efectueze muncă în folosul comunităţii, arestul la domiciliu fiind pronunţat în cazul pesoanelor în vârstă considerate "periculoase".

Însă inclusiv regimul acestui tip de pedeapsă este puternic reglementat. Astfel, Berlusconi nu va putea să participe la vreo campanie electorală sau să susţină discursuri, cu două luni înainte de alegerile europene în care sondajele prezintă partidul său, Forza Italia, în scădere, la aproximativ 20% din intenţiile de vot.

Berlusconi continuă să-şi promoveze statutul de lider al principalului partid de dreapta, pe care-l prezintă ca indispensabil pentru reformele de care ţara are nevoie. El a fost primit în urmă cu două zile de către preşedintele Republicii Giorgio Napolitano.

Întrevederea nu i-ar fi permis, potrivit presei italiene, să obţină vreo susţinere din partea preşedintelui în privinţa viitoarei decizii judiciare. Berlusconi nu a dorit să ceară graţierea, deoarece acest lucru înseamnă recunoaşterea vinei.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul