Bilanţul catastrofei miniere din Soma a ajuns la 299 de morţi

Bilanţul catastrofei miniere din Soma a ajuns la 299 de morţi

Bilanţul catastrofei miniere din Soma s-a agravat ridicând-se la cel puţin 299 de morţi, în timp ce trei mineri sunt în continuare daţi dispăruţi pe fundul puţului afectat de explozie, a anunţat sâmbătă ministrul Energiei, Taner Yildiz.

Bilanţul catastrofei miniere din Soma a ajuns la 299 de morţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Bilanţul se ridică de acum la 299 de morţi. Cred că mai sunt trei mineri blocaţi în puţ", a declarat Yildiz.

"Un nou incendiu s-a declanşat în urmă cu aproximativ 45 de minute, la aproximativ 300 de metri de locul în care sunt blocaţi aceşti mineri", a adăugat ministrul, explicând că acest foc dăunează muncii echipelor de salvare.

Accidentul minier din Soma a provocat de marţi o emoţie intensă în toată ţara şi a declanşat o nouă frondă împotriva Guvernului islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan, acuzat că a neglijat securitatea minerilor şi că este indiferent faţă de soarta lor.

Poliţia turcă a dispersat violent, vineri după-amiază, cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene circa 10.000 de persoane care manifestau la Soma pentru a denunţa condiţiile de muncă ale minerilor.

Erdogan, care conduce Turcia din 2003, urmează ca în următoarele săptămâni să îşi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale din 10 şi 24 august.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...