Bilanţul erupţiei vulcanice din Japonia a ajuns la 48 de morţi

Bilanţul erupţiei vulcanice din Japonia a ajuns la 48 de morţi

Alte cinci cadavre au fost descoperite miercuri după-amiază pe vârful muntelui japonez Ontake, care a erupt sâmbătă pe neaşteptate, bilanţul provizoriu al tragediei fiind în prezent de 48 de morţi, anunţă presa locală.

Patruzeci şi trei de cadavre fuseseră deja descoperite începând de sâmbătă până miercuri în zona erupţiei vulcanului cu o altitudine de 3.067 metri situat între prefecturile centrale Nagano şi Gifu.

Operaţiunile de salvare au fost reluate miercuri dimineaţă, la patru zile de la erupţia care a surprins în zonă sute de turişti. Echipele de salvare au fost nevoite marţi să suspende operaţiunile de căutare, de teama unei noi erupţii.

Forţele de autoapărare nipone au reuşit însă miercuri dimineaţă să aterizeze cu elicopterele pe munte, de unde au recuperat mai multe cadavre ce fuseseră reperate în zilele precedente. Ele au avut însă surpriza de a descoperi şi alte corpuri neînsufleţite.

Potrivit unor relatări de la faţa locului, numeroase persoane sunt în continuare date dispărute.

De altfel, prefectura din Nagano a anunţat că "o anchetă este în curs de desfăşurare pentru a stabili numărul persoanelor dispărute". Potrivit unui purtător de cuvânt, "operaţiunile de căutare sunt dificile şi necesită timp, astfel că, deocamdată, este imposibil să se precizeze când va fi anunţat bilanţul" definitiv.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

2 Adevărul despre pensiile speciale: Boc le-a eliminat, Ponta și Dragnea le-au reînființat!

3 Rareș Bogdan / Mă mâhnește faptul că USR se alătură PSD într-un demers absolut politicianist, propagandistic și…

4 Oreste pune ștampila pe PSD: Singura abilitate a acestui grup infracțional organizat este Arta Înșelăciunii!

5 Cum s-a răzbunat o moldoveancă pe polițista care i-a întrerupt partida de sex