Bill Clinton: Soţia mea, Hillary, este într-o formă mai bună decât mine

Bill Clinton: Soţia mea, Hillary, este într-o formă mai bună decât mine

Fostul preşedinte american Bill Clinton i-a ironizat miercuri pe republicanii care îşi exprimă îndoieli în legătură cu starea de sănătate a soţiei sale, Hillary, oferind asigurări că ea este într-o formă mult mai bună decât el, în pofida comoţiei cerebrale suferite în 2012.

Bill Clinton: Soţia mea, Hillary, este într-o formă mai bună decât mine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ea face sport în fiecare zi, este puternică, se simte foarte bine", a declarat Bill Clinton, la Washington. "Cred că este într-o formă mai bună decât mine", a adăugat el.

"A fost o comoţie teribilă, a fost nevoie de mult exerciţiu timp de şase luni pentru a-şi reveni", a explicat el.

Hillary Clinton, în prezent vârstă de 66 de ani, a suferit o comoţie cerebrală în decembrie 2012, după ce a leşinat pe fondul unei deshidratări. Ulterior, a fost internată în spital trei zile pentru un cheag de sânge într-o venă situată între creier şi cutia craniană.

Pe atunci secretar de stat, ea a stat în convalescenţă o lună în total, fapt ce a împiedicat-o să participe la o audiere în Congres cu privire la atacul asupra misiunii diplomatice americane de la Benghazi, în Libia.

Acest atac, care a avut loc pe 11 septembrie 2012, s-a soldat cu moartea a patru americani, inclusiv ambasadorul. Republicanii acuză Departamentul de Stat, condus pe atunci de Hillary Clinton, pentru vulnerabilităţile de securitate de la Benghazi, iar unii chiar susţin că ea simulează pentru a evita să depună mărturii. "La început, au spus că se preface că a avut o comoţie", a spus Bill Clinton miercuri. "Acum, afirmă că participă la audiţiile pentru un rol în The Walking Dead. Sunt pregătiţi să spună orice", a continuat el.

Un republican influent, Karl Rove, a sugerat săptămâna trecută că există în continuare informaţii incerte asupra acestui accident de sănătate, iar starea lui Hillary Clinton ar putea afecta capacitatea acesteia de a exercita cele mai înalte funcţii în stat.

"Acum, ei spun că ea are sechele", a menţionat Bill Clinton. "Dacă ar fi aşa, atunci eu chiar ar trebui să fiu într-o stare proastă, pentru că ea este mai mai rapidă decât mine", a precizat fostul preşedinte american.

Potrivit sondajelor, Hillary Clinton este favorită la obţinerea învestiturii democrate pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...