Bulgaria: 15 persoane au murit în explozia accidentală survenită la o fabrică de explozibili (oficial)

Bulgaria: 15 persoane au murit în explozia accidentală survenită la o fabrică de explozibili (oficial)

Treisprezece bărbați și două femei și-au pierdut viața în explozia accidentală survenită miercuri la fabrica de explozibili din Gorni Lom, în nord-vestul Bulgariei, a anunțat joi directorul Apărării Civile, Nikolai Nikolov, citat de AFP.

''La originea accidentului s-a aflat probabil o eroare umană. Explozia a fost atât de puternică încât ea a provocat un crater'', a declarat Nikolov în cadrul unei conferințe de presă după o întâlnire cu rudele victimelor.

Trei muncitori care se aflau în fața porții fabricii în momentul accidentului au fost de asemenea răniți, doi dintre ei fiind spitalizați, dar viața lor nu este în pericol, potrivit spitalelor la care sunt internați.

''Explozia a fost extrem de puternică: două clădiri nu mai există. Fragmente cu o greutate de 200 de kg au fost proiectate la sute de metri'', a explicat Nikolov.

Fabrica, privată, avea 150 de angajați, potrivit AFP. DPA precizează că ea producea explozibili de uz civil și demonta muniții depășite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...