Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Bulgaria: Guvernul renunță la diminuarea indemnizațiilor polițiștilor în urma protestelor

Guvernul bulgar a renunțat miercuri la diminuarea unora dintre indemnizațiile de care beneficiază polițiștii, în urma protestelor organizate de aceștia la Sofia și în mai multe orașe de provincie, relatează AFP.

'Aceste indemnizații nu vor fi afectate. Reducerea lor îi va privi doar pe noii angajați', a declarat premierul Boiko Borisov după o discuție cu ministrul de finanțe și cu cel de interne.

Marți, sute de polițiști au organizat blocarea mai multor intersecții importante din Sofia și din mai multe orașe de provincie, precum și a autostrăzilor.

Protestele urmează unui proiect de lege ce prevede reducerea la jumătate a indemnizațiilor de pensionare a polițiștilor, militarilor și ofițeri de informații, precum și o diminuare a sporurilor de vechime și a indemnizațiilor de concediu. Măsura ar viza disponibilizarea unei sume suplimentare pentru echiparea polițiștilor, în condițiile în care, în prezent, bugetul de securitate și apărare este folosit în proporție de 95% pentru cheltuieli salariale.

Ministerul de Interne a anunțat anterior că 250 de agenți de poliție și-au depus în această săptămână cererea de pensionare sau demisia.

Ministerul Apărării a convocat miercuri o reuniune de urgență a consiliului de apărare 'pentru a preveni pericolul unei plecări masive de militari', a indicat instituția într-un comunicat.

Bulgaria, cel mai sărac stat din Uniunea Europeană, aplică din 1997 un regim de austeritate care menține deficitul și datoria publice la un nivel din cele mai scăzute din UE. Polițiștii, slab echipați, au salarii între 450 și 500 de euro și consideră drept o compensație indemnizația de 20 de salarii lunare primită la pensionare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! Au intervenit AMERICANII! Filmul contracronometru al salvării Sorinei și abuzul de pe aeroport. Amănunt…

2 RoMAFIA Discuție despre o ȘPAGĂ de 500.000 de euro în biroul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

3 HOPA! Radu Tudor, Antena 3, o acuză pe Dăncilă de TRĂDARE în favoarea Rusiei! „Vă dați seama cine conduce Româ…

4 Document Grindeanu, cu consiliera în Insulele Azore!

5 SURSE Ponta negociază cu Dăncilă nominalizarea Dacianei Sârbu pentru postul de comisar european. Adică nevastă…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde