Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

"Cam Force One": David Cameron vrea să aibă propriul avion

David Cameron vrea, la fel ca președinții americani, să aibă propriul avion care să-i facă mai sigure deplasările oficiale, o măsură care va genera și economii, au anunțat miercuri serviciile sale, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic a confirmat că s-a solicitat transformarea unui avion de alimentare al Royal Air Force, un Airbus A330 Voyager, în avion de lungă distanță capabil să transporte până la 160 de pasageri.

Aparatul, pe care presa l-a botezat imediat "Cam Force One" după modelul "Air Force One" al președinților americani, va fi folosit la transportul prim-ministrului și a cabinetului său, dar și al altor membri ai guvernului, oameni de afaceri sau jurnaliști în vizitele oficiale în străinătate.

Familia regală ar urma să fie și ea invitată utilizeze avionul, care va continua în afara acestor deplasări oficiale să efectueze misiuni de realimentare în zbor.

Costul operațiunii de reconfigurare a avionului este evaluat la 10 milioane de lire sterline (14 milioane de euro), fiind mai mic decât cel al achiziționării unui aparat de zbor nou.

Surse guvernamentale estimează că reconfigurarea avionului va permite economisirea a până la 775.000 de lire sterline pe an, întrucât ora de zbor nu va costa mai mult de 2.000 de lire, față de 6.700 de lire, cât plătește în prezent guvernul pentru a închiria avioane de la companiile comerciale.

"Încercăm să găsim alternativă la zborurile charter pe distanțe lungi pentru a reduce cheltuielile de zbor", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street 10.

Rămâne de văzut cum va fi primit anunțul oficial, prevăzut să aibă loc luni, într-un moment în care ministrul de finanțe, George Osborne, urmează să anunțe miercuri noi reduceri de cheltuieli, comentează AFP.

În 2008, planul fostului premier Tony Blair de a dispune de propriul său avion, supranumit "Blair Force One", a fost anulat de succesorul său Gordon Brown, care l-a considerat prea costisitor. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 Imagini DRAMATICE! Jurnalistă de la Radio România luată cu salvarea după ce a fost scoasă de pe post pentru că…

3 AVERTISMENT În România este în plină desfășurare jaful secolului. Un grup infracțional organizat, susținut de …

4 VIDEO Dragnea, enumerat de New York Times printre DICTATORII din întreaga lume, cu Maduro și Kim Jong-un!

5 Document. Voi vedeți cum i adresează Dorneanu lui Dragnea? Cât de râmă poate să fie cineva să facă așa ceva?

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde