Camionul morții: 20.000 de persoane au manifestat la Viena

Aproximativ 20.000 de persoane, potrivit poliției, au manifestat luni la Viena contra tratamentului aplicat imigranților, la câteva zile după descoperirea unui camion frigorific cu 71 de cadavre pe o autostradă din Austria, informează France Presse. Manifestanții s-au adunat la gara Westbahnhof înainte de a mărșălui de-a lungul unei străzi comerciale în timp ce un serviciu religios în memoria celor 71 de imigranți avea loc în Catedrala Sfântul Ștefan din Viena.

"Ne-am săturat de atâția morți, de suferință și persecuție", a declarat cu această ocazie arhiepiscopul de Viena, cardinalul Christoph Schoenborn, în prezența mai ales a membrilor cheie ai guvernului austriac.

Marșul și slujba religioasă au avut loc la scurt timp după sosirea de la Budapesta în gara Westbahnhof a unor trenuri transportând sute de imigranți care au fost blocate mai multe ore la frontiera austro-ungară.

Mulți dintre aceștia, majoritatea fără vize, s-au urcat apoi într-un tren cu destinația orașul austriac Salzburg, în timp ce alții în trenuri spre Munchen, în sudul Germaniei, potrivit unui corespondent AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …