Camionul Morții din Austria: Rezultatele preliminare ale autopsiilor asupra a 16 de imigranți arată că aceștia au murit asfixiați

Camionul Morții din Austria: Rezultatele preliminare ale autopsiilor asupra a 16 de imigranți arată că aceștia au murit asfixiați

Rezultatele preliminare ale autopsiilor efectuate asupra a 16 dintre cei 71 de imigranți găsiți decedați, în stare de descompunere, într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din estul Austriei arată că aceștia au murit asfixiați, a indicat luni un purtător de cuvânt al poliției din landul Burgenland, transmite Reuters.

'Suntem încă în așteptarea raportul final al autopsiei, dar se pare că (imigranții) au murit sufocați', a declarat Gerald Pangl, potrivit căruia cei 71 de oameni, printre care patru copii, au stat înghesuiți în condiții îngrozitoare în 'camionul morții', câte cinci pe metru pătrat.

Se crede că aceștia erau refugiați din Siria sau, posibil, Afganistan. Conform poliției, camionul, destinat transportului de carne congelată, nu era prevăzut cu guri de aerisire. Tehnicienii încearcă să stabilească dacă unitatea de refrigerare era în funcțiune în timpul transportului, a mai spus Prangl.

Autoritățile austriece au anunțat luni că operațiunea de control întărit la frontiere, declanșată duminică seara, a dus până acum la descoperirea a peste 200 de refugiați și la arestarea a cinci traficanți de persoane.

'Obiectivul principal este de a lovi bandele de traficanți. Controalele sunt executate de polița rutieră și de forțele de securitate, nu este vorba despre controale la frontiere', a subliniat purtător de cuvânt al poliției, Helmut Marban, citat de AFP.

La scurt timp după lansarea operațiunii, duminică la ora 18.30 GMT, polițiștii au depistat 12 imigranți (nouă adulți și trei copii) înghesuiți într-o furgonetă cu număr de înmatriculare francez, adaugă AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…