Caniculă în Pakistan: Spitalele sunt supraaglomerate, iar morgile sunt pline până la refuz

Caniculă în Pakistan: Spitalele sunt supraaglomerate, iar morgile sunt pline până la refuz

Canicula care afectează sudul Pakistanului face spitalele neîncăpătoare pentru a primi miile de oameni a căror sănătate este afectată de temperaturile extrem de ridicate, care au cauzat moartea a peste 800 de persoane, conform bilanțului anunțat miercuri de autorități.

Aproape 780 de oameni au murit în orașul-port Karachi de vinerea trecută, a declarat Jam Mehtab Dahar, ministrul sănătății din provincia sudică Sindh. Alte circa 50 de persoane au murit de insolație în alte părți ale provinciei, unde temperaturile s-au situat în jurul valorii de 45 de grade Celsius.

Spitalele nu fac față miilor de pacienți care suferă de insolație și epuizare din cauza căldurii, în timp ce morgile sunt pline până la refuz. Imagini difuzate de televiziuni arătau oameni întinși pe jos în spitale și medici care se mută de la un pacient la altul. Aproximativ 10.000 de oameni au fost tratați în spitale de când această căldură extremă afectează sudul țării. Zilele care au mai rămas din această săptămână au fost declarate libere la Karachi, pentru a încuraja oamenii să rămână în case.

Acest val de căldură s-a abătut asupra Pakistanului după începerea lunii Ramadanului, la 18 iunie, perioadă în care musulmanii practicanți se abțin de la mâncare și băutură între răsărit și apus. Unii au ales să întrerupă acest post pentru a rezista temperaturilor înăbușitoare, scrie AFP.

Aproape 2.500 de persoane au murit în aprilie și mai din cauza unui val de căldură în statele Andhra Pradesh și Telagana în India, țară vecină cu Pakistanul, amintește DPA.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...